Различията ни събират // Национална антидискриминационна кампания Европейски Институт
Проектът се финансира в рамките на специализираната програма на Европейската комисия за борба срещу дискриминацията
2001 - 2006
Europe.bg
photo-cult.com phototreyman.com
Условия
УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ФОТОКОНКУРС
„РАЗЛИЧИЯТА НИ СЪБИРАТ”


Добре дошли на специализирания ФотоКонкурс „Различията ни събират”, който се организира от фондация Европейски Институт в рамките на кампания за борба срещу дискриминацията за 2006 г., организирана с финансовата подкрепа на Комисията на ЕС.

РЕГИСТРАЦИЯ

За да участвате в конкурса „Различията ни събират”, е задължително да се регистрирате и попълните правилно полетата от регистрационната форма.

С регистрацията си вие декларирате, че приемате правилата на конкурса и може да си изберете потребителско име (което следва да не е обидно и да не съдържа политически, расистки или порнографски мотиви).

Регистрираните потребители имат право да участват в организирания конкурс като публикуват снимки и гласуват за останалите.

ПУБЛИКУВАНЕ НА СНИМКА

Всеки регистриран потребител има право да публикува неограничен брой снимки, без да ги променя, изтрива и изменя след предоставянето им за публикуване. Не се разрешава да се регистрирате повече от 1 път и да публикувате снимки, които не са направени от Вас. Снимките се публикуват във формат JPEG, не по-голям от 300 KB, като е препоръчително ширината да не надхвърля 500 пиксела. Всички класирани снимки се предоставят от техните автори във файл с размери 20x30 см и 250/300 dpi.

Всички снимки, предоставени за публикувани през работния ден се публикуват на сайта в рамките на 2 часа, всички останали се публикуват незабавно на следващия ден.

Забранено е публикуването на снимки и материали, противоречащи на българското законодателство, като порнография, насилие, расова дискриминация, подбуждащи към религиозна или етническа вражда и др.
Администраторите на сайта имат право да не публикуват снимки, които нарушават горните условия и противоречат на елементарни естетически изисквания, без да уведомяват техните автори, както и да предоставят на съответните органи и засегнати страни наличната на сайта информация за нарушителя.

Организаторите на конкурса не отговарят за авторството на предоставения снимков материал. Всяко лице с акта на предоставянето на снимка за участие в конкурса декларира, че е автор на произведението и носи отговорност по смисъла на ЗАПСП в случай, че използва и предоставя чуждо произведение.

Фотографиите, предоставени за участие в конкурсите, не могат да се изтриват от своите автори и се съхраняват на сайта без ограничение във времето.

ОЦЕНЯВАНЕ И ИЗЛОЖБА НА НАГРАДЕНИТЕ СНИМКИ

Право на глас ще имат всички регистрирани потребители. За включена в конкурса снимка може да се гласува еднократно.

След приключване на онлайн гласуването от класираните на първите 30 места снимки от жури, съставено от представители на фондация “Европейски Институт”, “Центъра за модернизиране на политики” и специално поканени, професионални фотографи, ще определи ПОБЕДИТЕЛЯ.

След 18 май всички снимки ще бъдат изложени във фоайето на Чешкия културен център на ул. "Раковски" 100 за една седмица. Откриването на изложбата ще се проведе на същото място на 18 май 2006 г. от 13:30 часа.

Снимките, класирани на първите 20 места, се публикуват в книжен фотоалбум по проекта, който ще се разпространява безплатно. Неимуществените права, съгласно Закона за авторското право и сродните му права, обн., ДВ, бр.56 от 29.06.1993 г, върху предоставените снимки принадлежат на техните автори. Правото на разпространение и на всеки вид използване, по смисъла на закона, на предоставените снимки принадлежи на фондация “Европейски институт” без получаването на допълнително съгласие от страна на автора.

Антидискриминационнa политика | Антидискриминационни кампании | Граждански инициативи | Публикации | Въпроси и отговори | Полезни контакти

Национална антидискриминационна кампания © Всички права запазени 2006

Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия. Страницата е съфинансирана от Европейската Комисия.